top of page

Detectie & speuren

Honden detectie

Detectie SIFD/ SWDI

Puppy's vanaf 8 weken zijn al welkom

Een detectie hond of zoek hond is een hond die is getraind om zijn zintuigen te gebruiken om stoffen zoals explosieven, illegale drugs, uitwerpselen van dieren in het wild, geld, bloed en smokkel ektronica zoals illegale mobiele telefoons te detecteren. Het zintuig dat het meest wordt gebruikt door zoekhonden is reuk. Op de foto zien jullie mijn Dice die vroegtijdig kortsluiting zoekt. in de machines bij Twence afvalverwerking.

Detectie is neuswerk voor de hond. 

Spelenderwijs gaan wij jouw hond leren ZOEKEN en een geur inprenten, denk aan rode Kong, koffie, tabak of kaneel. Met behulp van geurboxen of de kong gaat jou hond deze leren verwijzen.  Dat kan jouw hond al leren vanaf 8 weken oud.

Tracking and Trailing

Een combinatie van speuren en mantrailing volgens de SIFD methode.

 

Trailing vs. Tracking, altijd in strijd met elkaar.

Bij het speuren werkt de hond zelfstandig een geurspoor uit. Er worden ook voorwerpen op het spoor gelegd die de hond leert “verwijzen” of apporteren. Wij gaan werken volgens de methode van SIFD, Wesley Visscher een specialist op het gebied van tracking en trailing. Bij beide disciplines zijn er voor- en nadelen. Bij SIFD geloven ze in het bundelen van de beste trainings methodes van beide disciplines. Tijdens de lessen wordt dan ook naast het technisch speuren ook aandacht besteed aan het praktijkspeuren waarbij een spoorloper een spoor uitzet voor de hond. Je krijgt dus optimale begeleiding tijdens het uitlopen van het spoor.

IMG_5977.JPG
detectie
IMG_9631
IMG_8744
IMG_0226
IMG_7098
IMG_6528
ff155d89-ddf0-432d-9fd4-e69e953ced7a
3e3040f9-e229-4d9a-9350-8157d510b157
0-3
bottom of page