top of page

Visie Werkwijze

WELKOM op mijn website, leuk dat je komt snuffelen.

Mijn passie is het helpen van eigenaren met het opbouwen, repareren of onderhouden van de relatie met hun hond.

Zelf heb ik de laatste jaren drie eigen honden door de pup en puberteit mogen loodsen. Heden, voorjaar 2021 is Pip een Spinone pup mijn leven binnen gewandeld, leuk en uitdagend soms ook frustrerend. Door mij te gaan verdiepen in gedrag, heb ik veel inzicht gekregen en geleerd hoe ik zo nodig gedrag kan ombuigen. Dit inzicht wil ik mijn cursisten ook graag mee geven, want als jij weet waarom een hond doet wat hij doet , weet wat de invloed is van context, prikkels en motivatie van jouw hond, pas dan kan je zijn/haar gedrag ombuigen.

De band tussen eigenaar en hond is heel belangrijk, tijdens de training, jullie wandelingen maar ook thuis. Volgens de nieuwste inzichten wil ik jullie graag leren communiceren met elkaar. Jouw als eigenaar neem ik mee in de wereld van lichaamstaal en leer jou hoe honden leren. Een theorie avond is dan ook een vast onderdeel van mijn cursus. Praktisch opvoeden doen we beloning gericht, met een vleugje grenzen stellen.

 

JIJ bent van grote invloed op het leerproces van je hond.

De lessen zijn in en rondom Almelo, in de stad en of in het bos, praktijk gericht, omdat honden plaatsgebonden leren. Als jij en je hond op een lesveld alle commando's keurig aanleren blijft vaak de uitdaging op straat, in de wijk of in het bos aanwezig. Daarom les op verschillende locaties en meestal een vaste instructeur, een vertrouwd  gezicht, wie jou en je hond kent.

Daarnaast zijn twee van de instructeurs ook gedragstherapeut en hebben wij een Klassieke homeopaat in huis,  wat een groot voordeel is omdat er heel veel meer kennis in huis is van hondengedrag.

 

Altijd gelijk instromen:

Voor je je pup gaat ophalen of als hij/zij er is kan je al een afspraak voor de intake maken, omdat ik jullie die goede start samen zo gun.

De eerste les is een intake, tijdens dat uurtje leren wij jullie basis oefeningen aan en heb je tijd om vragen te stellen. Met deze basis oefeningen kunnen jullie samen (bijna) elke situatie in de toekomst trotseren. De puppy les en alle 1 op 1 lessen duren altijd maximaal 45 minuten,  na 30 minuten trainen is de concentratie van je pup al helemaal op en daarom besteden we de rest van de tijd aan beheersing, balans en coördinatie of beantwoorden we vragen.  

Vanaf dat moment gaan wij in de diverse omgevingen aan de slag met :  

  • leren beheersen

  • prikkels en verwerking ervan

  • socialiseren

  • contact maken, op naam maar ook vrijwillig

  • lopen aan de lijn zonder trekken

  • "hierrr" komen op commando en zonder commando

  • non-verbaal (zonder stem) communiceren met je hond

  • stukje bewustwording van het lijf, (hond)

  • op commando contact maken met een prikkel 

In de vervolg trainingen, lessen van 50 minuten, gaan we verder met aanleren van:

  • Voor de baas komen zitten

  • trainen en wandelen met een ontspannen lijn

  • aan de voet komen, (links naast je zitten)

  • volgen, (naast jou aan je been lopen)

  • plaats blijven 

  • plaats sturen 

  • los volgen

  • passeren van andere honden 

  • wensen van cursisten 

Tijdens de training of spel bespreken we veel gedrag zodat jij als eigenaar lichaamstaal van honden ook snel gaat herkennen. Uiteraard is bepaald gedrag per ras verschillend, terwijl de kalmerende en stress signalen; de lichaamstaal van de honden identiek zijn. 

Groetjes Nicole, Didy en Rosemary

A1EB7224-1146-46E5-87FB-D2F6736E6D1F.jpeg

Nicole Ent

instructeur en gedrag-deskundige

​Ik ben Nicole Ent en woon met mijn man, drie zonen een Australian Shepherd, Dice (10jr.) en Spinone Pip (2jr.) in Almelo. Onze eerste hond Tjibbe (een Friese Stabij) kwam in 2009 bij ons wonen. Met hem bezocht ik twee lokale hondenscholen, waar ik de aangeboden lessen niet interessant vond. Via een kennis kwam ik met mijn Stabij in Beerze op de hondenschool om daar lessen te volgen. Deze lessen vond ik echt leuk en inspirerend. Helaas moesten wij - door een nierziekte - veel te vroeg afscheid nemen van dit lieve hondje. 

Tijdens de lessen zag ik meerdere Australian Shepherds en was helemaal weg van dit ras. De kogel was door de kerk en we kozen - op advies van de fokker - het hondje welke het beste in onze gezinssituatie pastte. Nadat onze pup - Dice - eenmaal bij ons woonde besloot ik te stoppen met mijn administratieve baan. Ik volgde de lessen intensief en deed thuis mijn best om Dice goed op te voeden. Al doende werd ik steeds enthousiaster over het gedrag en trainen van honden en een jaar later kwam Gary - de halfbroer van Dice - in onze roedel. Al vrij jong (4,5 maand oud) kwam Gary onder een auto en naast verwondingen kreeg hij ook een trauma door intimidatie van een dierenarts en zich geïntimideerd te hebben gevoeld door een roedel reuen tijdens een wandeling. Hierdoor kreeg ik intensief met hondengedrag te maken. 

Om en mijn honden nog beter te kunnen begeleiden maar ook om mijn eigen angst voor blaffende honden beheersbaar te krijgen (ik ben vroeger gebeten door een blaffende hond), heb ik module 1 van de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd "honden gedrag". Hier werd ik zo enthousiast van dat ik in het najaar van 2014 de hele opleiding ben gaan volgen.

Halverwege deze opleiding ben ik tevens gestart met de opleiding tot gedragstherapeut. In het voorjaar 2015 behaalde ik mijn instructeurs diploma en kon gelijk aan de slag op de hondenschool. In het voorjaar van 2016 had ik ook de opleiding tot gedrag therapeut gevolgd.

 

Ik krijg heel veel energie van mijn werk en word er heel blij van om eigenaren een positieve en respectvolle manier van opvoeden bij te brengen.  Veel workshops en lezingen verder, met ondernemers bloed in mijn aderen, moest het er dan toch van komen en in augustus 2016 startte ik mijn eigen hondenschool; Skipper hondentraining en advies. 

Voortdurend volg ik, en mijn personeel, bijscholingen om onze kennis volgens de "laatste stand der techniek' te houden.

In 2022 ik bij de https://daiacademy.nl/ module 1 behaald, de basis voor Dog Assisted Interventions. Januari 2023 heb ik ons aangemeld voor module 2 en daar gaan wij dan ook komende maanden onze tijd en energie insteken.

Bekijk hier mijn volledige curriculum.

Instructeurs
1325dc32-dc4d-4639-b6a6-74b474945d04.jpg

Didy Andringa

instructeur

Sometimes it takes two to tango;

Daarom start per 1 maart 2020 Didy op de hondenschool als instructeur voor de gehoorzaamheid lessen. Doordat zij haar passie, lesgeven weer kan uitoefenen en ik mij daardoor meer kan richten op detectie lessen en gedrag adviezen, zullen we een nog groter aantal eigenaren en honden samen kunnen laten bouwen aan hun relatie. 

Ik ben Didy Andringa en met mijn Kooikerhondje Thobir  volg ik met veel plezier detectie training bij Skipper.
Mijn ervaringen met hondentrainingen begon in de jaren tachtig.


Eerst door enkele jaren te trainen met mijn eigen honden.

Toen ik gevraagd werd om les te gaan geven bij een kynologenclub heb ik een instructeurscursus gevolgd bij O&O (Nederlandse vereniging voor instructeurs).

Gedurende de jaren daarna heb ik naast het les geven in de gedrag en gehoorzaamheid samen met andere trainers de flyball training opgezet.   Zelf heb ik een training gevolgd voor flyball instructeurs in Rotterdam.

Met het flyball team hebben we een paar jaar succesvol meegedaan met de Natte Neuzen show.

Na zelf een training te hebben gevolgd heb ik de clickertraining geïntroduceerd bij de kynologenclub.​ Ook heb ik meerdere jaren een demoteam bij de kynologenclub en een demoteam bij de Kooikervereninging mogen leiden, waarmee we door het hele lande demonstraties mochten geven. In 2021 mocht ik voor Skipper de opleiding tot balans & coördinatie instructeur volgen bij Sam Turner. Met mijn diploma op zak verzorg ik met veel plezier ook deze lessen op de hondenschool.

Altijd ben ik blijven trainen met mijn eigen honden, gelukkig is er veel in positieve zin veranderd  in de trainingen en er zijn veel leuke hondensporten bijgekomen.

Heel belangrijk in het volgen van trainingen is het plezier voor eigenaar en hond om samen bezig te zijn.
Ik heb er veel zin in om jullie hierbij te helpen en te begeleiden!

 

Didy Andringa

 

 

Curriculum Vitae I Didy Andringa

  • instructeur opleiding O&O

  • Flyball training

  • Clicker training

  • Kooiker vereniging                                                           

  • Hondenschool instructeurs Congres 2020 

  • Puppy training, Peter Beekman 2020

  • Ontwikkeling van de pup, Sam Turner 2020

  • De angstige en/of onzekere hond, Monique Bladder 

  • De buitenlandse hond, Suze Steenbergen 2020        2021:

  • Effort-Less Dog Walking (leash belay), Grisha Stewart​

  • Balans en coördinatie instructeur, Sam Turner

Rosememary Eijsink

Rosememarie Eijsink
detectie  instructeur

Ik ben Rosemarie Eijsink en woon in Enschede met mijn man en Westie Elin.

Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur (ook voor puppies) en heb de opleiding tot gedragstherapeute voor honden gevolgd. Als instructeur ben ik met veel plezier werkzaam (geweest) bij diverse hondenscholen waarbij ik verschillende trainingen heb gegeven variërend van: puppy cursus, treibbal-, dogdance-, gehoorzaamheid- en speurtraining. 

Ik ben in aanraking gekomen met detectie training met mijn hond Elin bij Skipper hondentraining en we vinden het zo leuk dat ik de opleiding ben gaan doen zodat ik meerdere eigenaren en honden daarmee kan gaan begeleiden.

Door mijn eerste Westie kwam ik aanraking met een hondenschool die veel aandacht had voor het gedrag van honden. Daardoor ge-triggerd ben ik begonnen met de gedragstherapie opleiding bij Aeres in Barneveld.

 

Door mijn eigen ervaring met een angstige, getraumatiseerde hond en gedragstherapie en weer terugvallen in angstgedrag ben ik in aanraking gekomen met homeopathie voor honden. Inmiddels ben ik gediplomeerd homeopaat voor mens en dier.

Na zo’n 10 jaar geen lesgegeven te hebben ben ik toe aan een nieuwe uitdaging: Mei 2022 rondde ik mijn SIFD detectie opleiding af en ga vanaf juni 2022 lesgeven bij Skipper hondentraining, zodat ik meer honden en eigenaren het positieve effect van detectie kan mee geven.

 

Rosemarie Eijsink

Curriculum Vitae I Rosemary Eijsink

  • KK1

  • (Puppie) Instructeur O&O

  • Treibbal instructeur

  • EHBO voor dieren ( dierenbescherming)

  • Homeopathie voor dieren

  • diverse workshops en lezingen; Nicky Gootjes, Judith Lissenberg , Grisha Stewart , Monique Bladder, SATS,  Gwen Bailey, Ann Lill Kvam, Hotse Luik, Jan Nijboer, Erica Brokelman etc)

  • 2022- SIFD detectie module 1

CV

Curriculum Vitae I Nicole Ent

OPLEIDINGEN

2014/ 2015: Kynologisch instructeur, HappyTails, afgerond

2015/ 2016: Kynologisch gedragstherapeut, HappyTails, gevolgd

2016/ 2017: Natural Dogtrainer *5, Calming Signs, 3 modules.

2017: Balans en Coördinatie instructeurs, Sam Turner

2019: Gecertificeerd B&C instructeur, Sam Turner

2017: Neusspel, Diana ter Braak-Arkeveld

2017/ 2018 : Lesgeven met de clicker,  Annorlunda door Sam Turner (clickertrainer CAP2)

2019: Detectie instructeur module 1; Scent Imprint for dogs

2019: Detectie instructeur module 2; Scent imprint for dogs

2019: Detectie instructeur module 3; Scent Imprint for dogs

2019/2020: Prins Health Coach; Edupet (niet afgerond)

2020: Track and Trail instructeur; Scent Imprint for dogs

2020/2021 Martin Gaus academie; kynologisch instructeur 

niet afgerond ivm corona.

2021: ABC- training van Hermina Stout

2022: DAI academy, module 1, gecertificeerd therapie honden begeleidster

2023: DAI academy, module 2, heden met mijn Pip mee bezig....

WORKSHOPS

2015:

Het hondenlijf, Silvia Haverman

T-Touch basis, Erica van Mil

Detectie, TheNoseKnows

Lezen met Spirit, HappyTails, als cursist en als proffesional.

 

2016:

Clickervaardigheid training, Sam Turner

DogDance training, Dogs4Care

DogFrisbee training, HappyTails

DogFrisbee training, Pawsitive

Hond en Vuurwerk, HappyTails

PuppyGym voor hondenscholen, Sam turner

 

2018:

Van weerstand naar meestand, hondenbescherming

Oefening als hulpmiddel, Kyno Academie

Verdieping van planken parcours en balans ei; (B&C) Sam Turner

Verdieping Bewegingsleer; Sam Turner en Martine Burgers

Detectie, O&O, ingrid Maassen

Pup socialisatie, O&O, Marcel Nijland

Opvoeden versus trainen, O&O, Majori Meijer

Verdieping balans en angst, Sam Turner

 

2019:

Hap-click-weg, Edupet, Judith Lissenberg

Stress reductie; Kynomassage

2021:

Effort-Less Dog Walking (leash belay), Grisha Stewart

LEZINGEN

2016:

Honden in de puberteit, Sam Turner

PuppyGym, Sam Turner

BAT, Monique Bladder

 

2017:

De invloed van hormonen op ontwikkeling van onze honden, Sam Turner

 

2018:

"Het donderdagochtend gevoel" creatief lesgeven, Judith Lissenberg

Propriocepsis bij puppy's, Sam Turner

 

2019:

Hap - Click - Weg, Judith Lissenberg @ Edupet

Invloed van de hormonen, Sam Turner

VOL kennis tour - voor(oor)delen van graanvrije voeding, Raad van Beheer

Kynocongres; 

  • Hormonale veranderingen tijdens de puberteit, Sam turner

  • Puberteit als speeltuin voor de individu, Willie van der Veldt

  • (meer) rust in de puberteit, Judith Hofman

  • Waar worden pubers blij van; bananen, Judith Lissenberg

  • Gedragsproblemen bij herplaats pubers, peter beekman

Feedback, PDTE;

  • pijn bij honden, Michele Vrolijk

  • goede gewoontes voor de hondeneigenaar, Pauline Lanting

  • agressie bij honden, Astrid Verkuijl

Geluidsgevoeligheid bij honden/rassen, M. Vrolijk

2020

EHBO voor dieren; dierenbescherming

De buitenlands hond; Suze Steenbergen

IMG_6769.jpg
bottom of page