top of page

Visie Werkwijze

WELKOM op mijn website, leuk dat je komt snuffelen.

Mijn passie is het helpen van eigenaren met het opbouwen, repareren of onderhouden van de relatie met hun hond.

Zelf heb ik de laatste jaren vijf eigen honden, Friesche Stabij, 2 Aussies en een Spinone door de pup en puberteit mogen loodsen. Heden, februari 2024 is Blue een mini Aussie pup onze roedel binnen gewandeld, leuk en uitdagend soms ook frustrerend. Door mij te gaan verdiepen in gedrag, heb ik veel inzicht gekregen en geleerd hoe ik zo nodig gedrag kan ombuigen. Dit inzicht wil ik mijn cursisten ook graag mee geven, want als jij weet waarom een hond doet wat hij doet , weet wat de invloed is van context, prikkels en motivatie van jouw hond, pas dan kan je zijn/haar gedrag ombuigen.

De band tussen eigenaar en hond is heel belangrijk, tijdens de training, jullie wandelingen maar ook thuis. Volgens de nieuwste inzichten wil ik jullie graag leren communiceren met elkaar. Jouw als eigenaar neem ik mee in de wereld van lichaamstaal en leer jou hoe honden leren. Een theorie avond is dan ook een vast onderdeel van mijn cursus. Praktisch opvoeden doen we beloning gericht, met een vleugje grenzen stellen.

 

JIJ bent van grote invloed op het leerproces van je hond.

De lessen zijn in en rondom Almelo, in de stad en of in het bos, praktijk gericht, omdat honden plaatsgebonden leren. Als jij en je hond op een lesveld alle commando's keurig aanleren blijft vaak de uitdaging op straat, in de wijk of in het bos aanwezig. Daarom les op verschillende locaties en meestal een vaste instructeur, een vertrouwd  gezicht, wie jou en je hond kent.

Daarnaast zijn twee van de instructeurs ook gedragstherapeut en hebben wij een Klassieke homeopaat in huis,  wat een groot voordeel is omdat er heel veel meer kennis in huis is van hondengedrag.

 

Altijd gelijk instromen:

Voor je je pup gaat ophalen of als hij/zij er is kan je al een afspraak voor de intake maken, omdat ik jullie die goede start samen zo gun.

De eerste les is een intake, tijdens dat uurtje leren wij jullie basis oefeningen aan en heb je tijd om vragen te stellen. Met deze basis oefeningen kunnen jullie samen veel situatie in de toekomst trotseren. De puppy les en alle 1 op 1 lessen duren altijd maximaal 45 minuten,  na 30 minuten trainen is de concentratie van je pup al helemaal op en daarom besteden we de rest van de tijd aan beheersing, balans en coördinatie of beantwoorden we vragen.  

Vanaf dat moment gaan wij in de diverse omgevingen aan de slag met :  

 • leren beheersen

 • prikkels en verwerking ervan

 • socialiseren

 • contact maken, op naam maar ook vrijwillig

 • lopen aan de lijn zonder trekken

 • "hierrr" komen op commando en zonder commando

 • non-verbaal (zonder stem) communiceren met je hond

 • stukje bewustwording van het lijf, (hond)

 • op commando contact maken met een prikkel 

In de vervolg trainingen, lessen van 50 minuten, gaan we verder met aanleren van:

 • Voor de baas komen zitten

 • trainen en wandelen met een ontspannen lijn

 • aan de voet komen, (links naast je zitten)

 • volgen, (naast jou aan je been lopen)

 • plaats blijven 

 • plaats sturen 

 • los volgen

 • passeren van andere honden 

 • wensen van cursisten 

Tijdens de training of spel bespreken we veel gedrag zodat jij als eigenaar lichaamstaal van honden ook snel gaat herkennen. Uiteraard is bepaald gedrag per ras verschillend, terwijl de kalmerende en stress signalen; de lichaamstaal van de honden identiek zijn. 

Groetjes Nicole, kristel en Rosemary

IMG_0212.jpeg

Nicole Ent

instructeur en gedrag-deskundige

​Ik ben Nicole Ent en woon met mijn man en een thuiswonende zoon in Almelo. Bij ons woont een mini Australian Shepherd pup Blue en Spinone Pip (3jr.) . Onze eerste hond Tjibbe (een Friese Stabij) kwam in 2009 bij ons wonen. Met hem bezocht ik twee lokale hondenscholen, waar ik de aangeboden lessen niet interessant vond. Via een kennis kwam ik met mijn Stabij in Beerze op de hondenschool om daar lessen te volgen. Deze lessen vond ik echt leuk en inspirerend omdat deze meer gedrag gericht waren. Helaas moesten wij - door een nierziekte - veel te vroeg afscheid nemen van dit lieve hondje. 

Tijdens de lessen zag ik meerdere Australian Shepherds en was helemaal weg van dit ras. De kogel was door de kerk en we kozen - op advies van de fokker - het hondje welke het beste in onze gezinssituatie pastte. Nadat onze pup - Dice - eenmaal bij ons woonde besloot ik te stoppen met mijn administratieve baan. Ik volgde de lessen en deed thuis mijn best om Dice goed op te voeden. Al doende werd ik steeds enthousiaster over het gedrag en trainen van honden en een jaar later kwam Gary - de halfbroer van Dice - in onze roedel. Al vrij jong (4,5 maand oud) kwam Gary onder een auto en naast verwondingen kreeg hij ook een trauma door intimidatie van een dierenarts en zich geïntimideerd te hebben gevoeld door een roedel reuen tijdens een wandeling 3 weken later. Hierdoor kreeg ik intensief met hondengedrag te maken. 

Om en mijn honden nog beter te kunnen begeleiden maar ook om mijn eigen angst voor blaffende honden beheersbaar te krijgen (ik ben vroeger gebeten door een blaffende hond), heb ik module 1 van de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd "honden gedrag". Hier werd ik zo enthousiast van dat ik in het najaar van 2014 de hele opleiding ben gaan volgen.

Halverwege deze opleiding ben ik tevens gestart met de opleiding tot gedragstherapeut. In het voorjaar 2015 behaalde ik mijn instructeurs diploma en kon gelijk aan de slag op de hondenschool. In het voorjaar van 2016 had ik ook de opleiding tot gedrag therapeut gevolgd.

 

Ik krijg heel veel energie van mijn werk en word er heel blij van om eigenaren een positieve en respectvolle manier van opvoeden bij te brengen.  Veel workshops en lezingen verder, met ondernemers bloed in mijn aderen, moest het er dan toch van komen en in augustus 2016 startte ik mijn eigen hondenschool; Skipper hondentraining en advies. 

Voortdurend volg ik, en mijn personeel, bijscholingen om onze kennis volgens de "laatste stand der techniek' te houden. Maar ook de ervaring die ik op doe met Pip en Blue, ander ras, andere opvoeding, later starten met trainen om ze vooral ook zichzelf te laten ontwikkelen en tijd te geven om te socialiseren, wat ik nu veel belangrijker acht dan destijds. 

Bekijk hier mijn volledige curriculum.

Instructeurs
Rosememary Eijsink

Rosememarie Eijsink
detectie  instructeur

Ik ben Rosemarie Eijsink en woon in Enschede met mijn man en Westie Elin.

Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur (ook voor puppies) en heb de opleiding tot gedragstherapeute voor honden gevolgd. Als instructeur ben ik met veel plezier werkzaam (geweest) bij diverse hondenscholen waarbij ik verschillende trainingen heb gegeven variërend van: puppy cursus, treibbal-, dogdance-, gehoorzaamheid- en speurtraining. 

Ik ben in aanraking gekomen met detectie training met mijn hond Elin bij Skipper hondentraining en we vinden het zo leuk dat ik de opleiding ben gaan doen zodat ik meerdere eigenaren en honden daarmee kan gaan begeleiden.

Door mijn eerste Westie kwam ik aanraking met een hondenschool die veel aandacht had voor het gedrag van honden. Daardoor ge-triggerd ben ik begonnen met de gedragstherapie opleiding bij Aeres in Barneveld.

 

Door mijn eigen ervaring met een angstige, getraumatiseerde hond en gedragstherapie en weer terugvallen in angstgedrag ben ik in aanraking gekomen met homeopathie voor honden. Inmiddels ben ik gediplomeerd homeopaat voor mens en dier.

Na zo’n 10 jaar geen lesgegeven te hebben ben ik toe aan een nieuwe uitdaging: Mei 2022 rondde ik mijn SIFD detectie opleiding af en ga vanaf juni 2022 lesgeven bij Skipper hondentraining, zodat ik meer honden en eigenaren het positieve effect van detectie kan mee geven. In 2022 ben ik samen met Nicole mij gaan verdiepen in een andere insteek van detectie namelijk de rode Kong bij SIWD, deze opleiding volgen wij heden nog met veel plezier.

 

Rosemarie Eijsink

Curriculum Vitae I Rosemary Eijsink

 • KK1

 • (Puppie) Instructeur O&O

 • Treibbal instructeur

 • EHBO voor dieren ( dierenbescherming)

 • Homeopathie voor dieren

 • diverse workshops en lezingen; Nicky Gootjes, Judith Lissenberg , Grisha Stewart , Monique Bladder, SATS,  Gwen Bailey, Ann Lill Kvam, Hotse Luik, Jan Nijboer, Erica Brokelman etc)

 • 2022- SIFD detectie module 1en module 2

 • 2023- detectie opleiding bij Minke vd Bergh, dierreflectie

 • Pijn bij honden workshop, saskia Dijkhuis

 • HIC 2023

 • SWID detectie opleiding 

 • 2023 gecertificeerd Ketogene therapeut

367010867_3753195691577655_5166924332160003478_n.jpg

Kristel Marsman
instructeur

Ik ben Kristel Marsman en ik woon samen met mijn Duitse herder (Otto) en mijn kat (Nouri) in het mooie Twente. Na allerlei verschillende werkervaringen te hebben opgedaan en studies te hebben gevolgd, besloot ik te gaan werken in de gehandicaptenzorg. Helaas kan ik door een ongeluk dit werk niet meer uitvoeren en daarom ben ik opzoek gegaan naar wat ik nog wel kan en waar mijn passie ligt.

Tijdens mijn revalidatie ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij Dierenopvang ’t Noordbroek, het dierenasiel in Almelo. Hier kwam ik in aanraking met vele honden en dus vele rassen maar ook met katten en ontdekte dat hier echt mijn passie ligt. Via het werk bij het asiel kwam ook Nicole op mijn pad en zo begon het balletje te rollen. 

Nicole nodigde mij uit om op de hondenschool met haar mee te komen kijken en ik wist al vrij snel dat ik hier mijn werk van wilde gaan maken. Het geeft mij energie om mens en dier te zien samenwerken en hier in te ondersteunen en te coachen, Zo startte ik dan ook de opleiding tot kynologisch instructeur en liep ik ondertussen stage bij Skipper hondentraining. . Ondertussen kwam Otto een Duitse herder, herplaatser op mijn pad en ik wist al vrij snel dat dit de hond is die DE match was voor mij. Als 10 maand oude puber kwam hij bij me en inmiddels is hij niet meer weg te denken. 

In de hondenwereld zijn er talloze mogelijkheden qua workshops, lezingen en opleidingen en ik kijk er dan ook naar uit om mijn kennis te blijven uitbreiden en de eigenaren op de honden school te coachen met hun hond. 

 

Graag tot ziens in een van mijn lessen, Kristel 

Curriculum Vitae I Kristel Marsman

 • Kynologisch Instructeur - Happy Tails 

 • Optimaliseer je puples – Martin Gaus Academy

 • Homefun & Bosfun – Van Maanen Loca

 • Rally Obedience – HTC Hellendoorn

 • Spiegelen met honden – Tanja van Doesburg

 • HIC 2023

 • BAT- event - Fieke Offringa

 • 2024:  SIFD track & trail instructeur

 • Terriërs, Gert Baartmans

 • honden in de puberteit, Tinley

 • les geven aan gevorderden, Tinley

 • Begrenzen hoe doe je dat, Annorlunda

CV

Curriculum Vitae I Nicole Ent

OPLEIDINGEN

2014/ 2015: Kynologisch instructeur, HappyTails, afgerond

2015/ 2016: Kynologisch gedragstherapeut, HappyTails, gevolgd

2016/ 2017: Natural Dogtrainer *5, Calming Signs, 3 modules.

2017: Balans en Coördinatie instructeurs, Sam Turner

2019: Gecertificeerd B&C instructeur, Sam Turner

2017: Neusspel, Diana ter Braak-Arkeveld

2017/ 2018 : Lesgeven met de clicker,  Annorlunda door Sam Turner (clickertrainer CAP2)

2019: Detectie instructeur module 1; Scent Imprint for dogs

2019: Detectie instructeur module 2; Scent imprint for dogs

2019: Detectie instructeur module 3; Scent Imprint for dogs

2019/2020: Prins Health Coach; Edupet (niet afgerond)

2020: Track and Trail instructeur; Scent Imprint for dogs

2020/2021 Martin Gaus academie; kynologisch instructeur 

niet afgerond ivm corona.

2021: ABC- training van Hermina Stout

2022: DAI academy, module 1, gecertificeerd therapie honden begeleidster

2023: DAI academy, module 2, heden met mijn Pip mee bezig....

2023: detectie opleiding bij Minke vd Bergh, dierreflectie

WORKSHOPS

2015:

Het hondenlijf, Silvia Haverman

T-Touch basis, Erica van Mil

Detectie, TheNoseKnows

Lezen met Spirit, HappyTails, als cursist en als proffesional.

 

2016:

Clickervaardigheid training, Sam Turner

DogDance training, Dogs4Care

DogFrisbee training, HappyTails

DogFrisbee training, Pawsitive

Hond en Vuurwerk, HappyTails

PuppyGym voor hondenscholen, Sam turner

 

2018:

Van weerstand naar meestand, hondenbescherming

Oefening als hulpmiddel, Kyno Academie

Verdieping van planken parcours en balans ei; (B&C) Sam Turner

Verdieping Bewegingsleer; Sam Turner en Martine Burgers

Detectie, O&O, ingrid Maassen

Pup socialisatie, O&O, Marcel Nijland

Opvoeden versus trainen, O&O, Majori Meijer

Verdieping balans en angst, Sam Turner

 

2019:

Hap-click-weg, Edupet, Judith Lissenberg

Stress reductie; Kynomassage

2021:

Effort-Less Dog Walking (leash belay), Grisha Stewart

2023:

Pijn bij honden, Saskia Dijkhuis

Hondenschool instructeur congres

LEZINGEN

2016:

Honden in de puberteit, Sam Turner

PuppyGym, Sam Turner

BAT, Monique Bladder

 

2017:

De invloed van hormonen op ontwikkeling van onze honden, Sam Turner

 

2018:

"Het donderdagochtend gevoel" creatief lesgeven, Judith Lissenberg

Propriocepsis bij puppy's, Sam Turner

 

2019:

Hap - Click - Weg, Judith Lissenberg @ Edupet

Invloed van de hormonen, Sam Turner

VOL kennis tour - voor(oor)delen van graanvrije voeding, Raad van Beheer

Kynocongres '21; 

 • Hormonale veranderingen tijdens de puberteit, Sam turner

 • Puberteit als speeltuin voor de individu, Willie van der Veldt

 • (meer) rust in de puberteit, Judith Hofman

 • Waar worden pubers blij van; bananen, Judith Lissenberg

 • Gedragsproblemen bij herplaats pubers, peter beekman

Feedback, PDTE;

 • pijn bij honden, Michele Vrolijk

 • goede gewoontes voor de hondeneigenaar, Pauline Lanting

 • agressie bij honden, Astrid Verkuijl

Geluidsgevoeligheid bij honden/rassen, M. Vrolijk

2020

EHBO voor dieren; dierenbescherming

De buitenlands hond; Suze Steenbergen

2023

Kynocongres '23

 

2024

werkende Terriër en Teckel, Gert Baardmans

IMG_6769.jpg
bottom of page