top of page

Houd je hond koel

We weten hoe gevaarlijk hoge temperaturen voor onze honden kunnen zijn. Wist je ook dat het zelfs hun gemoedstoestand kan beïnvloeden? Helaas moet ook ik de volgende zin blijven herhalen: Laat NOOIT je hond achter in de auto, tijdens een warme dag kan de temperatuur in je auto heel snel oplopen. HARDLOPEN en FIETSEN laat je ook achterwege om in het ergste geval je hond geen HARTAANVAL te bezorgen. Je kunt langharige honden trimmen of knippen, maar SCHEER NOOIT je hond helemaal. De lagen vacht beschermen je hond tegen oververhitting en verbranden van de huid. Gebruik je zonnebrand of insecten werende producten, kijk goed of ze ook voor honden veilig zijn.Tijdens wandelingen kijk uit voor de temperatuur van het asfalt deze loopt ook snel op en zelfs zo dat het BRANDWONDEN aan de poten kan veroorzaken, denk maar eens aan je eigen voeten op een heet strand. Daarnaast kan de lichaamstemperatuur zo dicht aan de grond ook snel oplopen.

TIPS WAT JE WEL KUNT DOEN: # Ga vroeg in de ochtend of later in de avond lopen. # Zorg altijd voor vers koel water, er zijn hele praktische flessen te koop om mee te nemen tijdens jullie wandelingen. # Zorg altijd voor een schaduw plaats en of Leg je hond op een KOELMAT. # Er zijn ook speel en kauw producten te koop die je in de vriezer kunt leggen of maak zelf IJSJES van zijn voer. # Laat jou hond het tempo bepalen... ga struinen in plaats van kilometers wandelen. Zoek het bos op voor schaduw wandelingen. # Zet een zwembadje in je tuin, een sproeier, of gewoon lekker onder de tuinslang. wij wensen jullie een fijne vakantieweken en bij twijfel over de gezondheid van je viervoeter

raadpleeg altijd een dierenarts.

Hond rennen in het water

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page