Visie

Werkwijze

NICOLE

ENT

instructeur en gedrag-deskundige

Didy

Andringa

instructeur 

 WELKOM op mijn website, leuk dat je komt snuffelen.

Mijn passie is het helpen van eigenaren met het opbouwen, repareren of onderhouden van de relatie met hun hond.

Zelf heb ik de laatste jaren drie eigen honden door de pup en puberteit mogen loodsen. Leuk en uitdagend soms ook frustrerend. Door mij te gaan verdiepen in gedrag, heb ik veel inzicht gekregen en geleerd hoe ik zo nodig gedrag kan ombuigen. Dit inzicht wil ik mijn cursisten ook graag mee geven, want als jij weet waarom een hond doet wat hij doet , weet wat de invloed is van context, prikkels en motivatie van jouw hond, pas dan kan je zijn/haar gedrag ombuigen.

De band tussen eigenaar en hond is heel belangrijk, tijdens de training, jullie wandelingen maar ook thuis. Volgens de nieuwste inzichten wil ik jullie graag leren communiceren met elkaar. Jouw als eigenaar neem ik mee in de wereld van lichaamstaal en leer jou hoe honden leren. Een theorie avond is dan ook een vast onderdeel van mijn cursus. Praktisch opvoeden doen we beloning gericht, met een vleugje grenzen stellen.

JIJ bent van grote invloed op het leerproces van je hond.

De lessen zijn in en rondom Almelo, in de stad en of in het bos, praktijk gericht, omdat honden plaatsgebonden leren. Als jij en je hond op een lesveld alle commando's keurig aanleren blijft vaak de uitdaging op straat, in de wijk of in het bos aanwezig. Daarom les op verschillende locaties en een vaste instructeur, een vertrouwd  gezicht, wie jou en je hond kent. Daarnaast is een van de instructeurs ook gedragstherapeut wat een groot voordeel is i.v.m. dat er heel veel meer kennis in huis is van hondengedrag.

Altijd gelijk instromen:

Voor je je pup gaat ophalen of als hij/zij er is kan je al een afspraak voor de intake maken, omdat ik jullie die goede start samen zo gun.

De eerste les is een intake, tijdens dat uurtje leren wij jullie basis oefeningen aan en heb je tijd om vragen te stellen. Met deze basis oefeningen kunnen jullie samen (bijna) elke situatie in de toekomst trotseren. De puppy les en alle 1 op 1 lessen duren altijd maximaal 45 minuten,  na 30 minuten trainen is de concentratie van je pup al helemaal op en daarom besteden we de rest van de tijd aan beheersing, balans en coördinatie of beantwoorden we jou vragen.  .

 

Vanaf dat moment gaan wij in de diverse omgevingen aan de slag met :  

 • leren beheersen

 • contact maken, op naam maar ook vrijwillig

 • lopen aan de lijn zonder trekken 

 • hier komen op commando en zonder commando

 • non-verbaal (zonder stem) communiceren met je hond

 • stukje bewustwording van het lijf, (hond)

In de vervolg trainingen, lessen van 50 minuten, gaan we verder met aanleren van:

 • Voor de baas komen zitten

 • aan de voet komen, (links naast je zitten)

 • volgen, (naast jou aan je been lopen)

 • plaats blijven 

 • plaats sturen 

 • los volgen

 • wensen van cursisten 

 

Tijdens de training of spel bespreken we veel gedrag zodat jij als eigenaar lichaamstaal van honden ook snel gaat herkennen. Uiteraard is bepaald gedrag per ras verschillend, terwijl de kalmerende en stress signalen; de lichaamstaal van de honden identiek zijn. 

Groetjes Nicole en Didy

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Nicole Ent en woon met mijn man, drie zonen en twee Australian Shepherds in Almelo. Onze eerste hond Tjibbe (een Friese Stabij) kwam in 2009 bij ons wonen. Met hem bezocht ik twee lokale hondenscholen, waar ik de aangeboden lessen niet interessant vond. Via een kennis kwam ik met mijn Stabij in Beerze op de hondenschool om daar lessen te volgen. Deze lessen vond ik echt leuk en inspirerend. Helaas moesten wij - door een nierziekte - veel te vroeg afscheid nemen van dit lieve hondje. 

Tijdens de lessen zag ik meerdere Australian Shepherds en was helemaal weg van dit ras. De kogel was door de kerk en we kozen - op advies van de fokker - het hondje welke het beste in onze gezinssituatie pastte. Nadat onze pup - Dice - eenmaal bij ons woonde besloot ik te stoppen met mijn administratieve baan. Ik volgde de lessen intensief en deed thuis mijn best om Dice goed op te voeden. Al doende werd ik steeds enthousiaster over het werken met honden en een jaar later kwam Gary - de halfbroer van Dice - in onze roedel. Al vrij jong (4,5 maand oud) kwam Gary onder een auto en naast verwondingen kreeg hij later ook een trauma door intimidatie van een dierenarts. Hierdoor kreeg ik intensief met hondengedrag te maken. 

Om en mijn honden beter te kunnen begeleiden maar ook om mijn eigen angst voor blaffende honden onder controle te krijgen (ik ben vroeger gebeten door een blaffende hond), heb ik module 1 van de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd "honden gedrag".  Hier werd ik zo enthousiast van dat ik in het najaar van 2014 de hele opleiding ben gaan volgen. Halverwege deze opleiding ben ik tevens gestart met de opleiding tot gedrags- therapeut. In het voorjaar 2015 behaalde ik mijn instructeurs diploma en kon gelijk aan de slag op de hondenschool. In het voorjaar van 2016 had ik ook de opleiding tot gedrag therapeut gevolgd. 

 

Ik krijg heel veel energie van mijn werk en word er heel blij van om eigenaren een positieve manier van opvoeden bij te brengen.  Veel workshops en lezingen verder, met ondernemers bloed in mijn aderen, moest het er dan toch van komen, mijn eigen hondenschool; Skipper hondentraining en advies. 

Voortdurend volg ik bijscholingen om mijn  kennis volgens de "laatste stand der techniek' te houden.

In 2017 volgde ik al de opleiding tot Balans & Coördinatie instructeur en heden ben ik gecertificeerd instructeur.

In 2019 ben ik detectie level 2 instructeur gecertificeerd bij Scent Imprint.

Bekijk hier mijn volledige curriculum.

 

Sometimes it takes two to tango;

 

Daarom start per 1 maart 2020 Didy op de hondenschool als instructeur voor de gehoorzaamheid lessen. Doordat zij haar passie, lesgeven weer kan uitoefenen en ik mij daardoor meer kan richten op detectie en balans en coördinatie, zullen we een nog groter aantal eigenaren en honden samen kunnen laten bouwen aan hun relatie. 

Ik ben Didy Andringa en met mijn Kooikerhondje Thobir  volg ik met veel plezier detectie training bij Skipper.
Mijn ervaringen met hondentrainingen begon in de jaren tachtig.
Eerst door enkele jaren te trainen met mijn eigen honden.

Toen ik gevraagd werd om les te gaan geven bij een kynologenclub heb ik een instructeurscursus gevolgd bij O&O (Nederlandse vereniging voor instructeurs).

Gedurende de jaren daarna heb ik naast het les geven in de gedrag en gehoorzaamheid samen met andere trainers de flyball training opgezet.   Zelf heb ik een training gevolgd voor flyball instructeurs in Rotterdam.
Met het flyball team hebben we een paar jaar succesvol meegedaan met de Natte Neuzen show.

Na zelf een training te hebben gevolgd heb ik de clickertraining geïntroduceerd bij de kynologenclub.

Ook heb ik meerdere jaren een demoteam bij de kynologenclub en een demoteam bij de Kooikervereninging mogen leiden, waarmee we door het hele lande demonstraties mochten geven.

Altijd ben ik blijven trainen met mijn eigen honden, gelukkig is er veel in positieve zin veranderd  in de trainingen en er zijn veel leuke hondensporten bijgekomen.

Heel belangrijk in het volgen van trainingen is het plezier voor eigenaar en hond om samen bezig te zijn.
Ik heb er veel zin in om jullie hierbij te helpen en te begeleiden!

Didy Andringa

 

Wat (ex) cursisten zeggen over de trainingen en adviezen

Evelien

Een fijne school voor hond en baas met veel persoonlijke aandacht. Elke keer op een andere plek waardoor de honden aan veel geluiden en geurtjes wennen. Wij gaan er altijd met veel plezier naar toe.

 

Lotte

Nicole geeft baasjes super adviezen, leert ze inzien wat een hond denkt en hun manier van handelen inzien. 

Daarbij erg leuke lessen waarbij de hond veel zelfvertrouwen krijgt en op een positieve manier een band opbouwt met zijn/haar baasje.

Je hond wordt steeds meer je maatje!

 

Debby

Veel geleerd ondanks wij al jaren honden hebben gehad maar ons nu echt in de gedachten van de hond hebben kunnen verdiepen en dat is zeer interessant om te weten.

Mariska

Een zeer prettige hondenschool, zowel hond en zeker het baasje veel aandacht krijgen.

Vooral omdat er op diverse locaties les gegeven wordt leert de hond en het baasje in elke situatie zich te gedragen. Wij zijn super tevreden, Echt een aanrader

 

Jan

Een zeer prettige hondenschool, waarbij er aandacht is voor hond en baasje. Op die manier wordt er goed ingespeeld op problemen / wensen die er zijn. Vanwege de wisselende plekken leert de hond in diverse omgevingen om te gaan met prikkels en commando's. Een echte aanrader!

 

Amber

Een top hondenschool! Fijne begeleiding en alle aandacht voor alle honden/cursisten. De tijd wordt genomen en je leert steeds nieuwe dingen. Door telkens op een andere plek te lessen, leert je hond zich overal te gedrage.  Een echte aanrader!!

Louise

Wij hebben met onze Australian Labradoodle Kees een aantal privelessen gevolgd. Onze Kees is een erg onzekere hond en Nicole heeft ons de tools aangereikt om Kees te begeleiden om meer zelfverzekerd te worden. De lessen waren gericht op situaties in de praktijk. De stad in, het terras bezoeken. Nicole wil je graag zelf laten nadenken waarom je iets op die manier doet. Wij begrijpen onze hond nu veel beter en hebben zeer zeker wat aan deze lessen gehad !

Marjon

Nicole geeft op een prettige manier tips hoe je het beste kunt handelen. 

Ze kan veel over honden vertellen.

Ze kan goed uitleggen waar het gedrag van honden vandaan komt en hoe je daar mee om kunt gaan.

Ze laat je de verschillende signalen zien die honden afgeven en kan goed vertellen en voordoen hoe je hiermee om kunt gaan.

Simone 

superleuke en leerzame lessen gehad met onze Lola. Nicole geeft met heel veel enthousiasme les en geeft goeie tips

gecertificeerd instructeur SIFD detectie, track and trail en balans & coördinatie