Trainingen

Puppy's, jonge- en volwassen honden | gehoorzaamheid training

Hondentraining

Graag leer ik jou, hoe je hond communiceert en van daaruit welk gedrag hij/zij laat zien en waarom. Puppy's, pubers, jonge honden maar ook volwassen honden zijn welkom. We werken aan binding baas/hond, beheersing, contact maken met elkaar, hier komen bij de baas en veel meer. Dit alles doen we op een positieve en creatieve manier zodat jou hond spelende wijs leert wat gehoorzaam zijn is.

- pup1 is een socialisatie cursus

- pup2 leren samenwerken

- vervolg cursussen werken we aan gehoorzaamheid.

Alle trainingen zijn incl. een basis lezing over hondengedrag.

Detectie

Detectie met honden

Detectie is neuswerk voor de hond.

Spelenderwijs gaan wij jouw hond leren ZOEKEN en een geur inprenten, denk aan koffie, tabak of kaneel. Met behulp van geurboxen gaat jou hond deze leren verwijzen. Detectie is werk wat we kennen van de drugs honden op bv Schiphol, die zoeken naar drugs of geld.

Sinds April 2019 ben ik detectie level 2 instructeur @ SIFD, November 2019 heb ik module 3 gevolgd daarvoor ben ik mij aan het voorbereiden op het examen.

 

Deze foto is van mijn Dice, gemaakt bij Twence afvalverwerking. Dice en Gary staan op vroegtijdig kortsluiting opsporen voor grote machines (ozon). Met de kennis van Scent imprint op zak ga ik Dice verder trainen om voor Spit electrical mechanic aan het werk te gaan in fabrieken als Twence.

Neuswerk

neuswerk speuren

NeusWerk is een vleugje theorie, speuren, zoeken en leren zoeken in je eigen huiskamer. Lekker recreatief met je hond speur en zoek spelletjes doen. Het is ook geschikt voor honden met een fysieke beperking en een creatieve manier om je hond moe te krijgen. Deze les is met maximaal 4 deelnemers.

Wil jij een leuke workshop met max. 4 anderen dan is neuswerk ook erg leuk om te doen. Alle 4 facetten komen in een ochtend of middag, met voldoende pauze voor je hond en jezelf aan bod. Vraag naar de mogelijkheden of houd de fb evenementen in de gaten.

Prive les

Priveles honden

Samen werken aan wat jij belangrijk vind. Graag laat ik jou zien hoe honden leren en hoe jij dat dan weer in de praktijk kunt brengen bij je eigen hond. Niets is te gek bij Skipper, vraag naar de mogelijkheden. Pup Gago van de foto is een mooi voorbeeld, in 4 dagen tijd pup en eigenaar klaar gestoomd voor een reis naar buitenland. Maar wat je reden ook is om graag privé les i.p.v. een groepsles te volgen jullie zijn van harte welkom.

Angstige of onzekere hond

Angstige hond

Zorg dat jij als eigenaar weet wat je vooral wel en NIET moet doen als jou hond angst ervaart. Dit kan zijn voor vuurwerk of heel veel andere soorten prikkels. We gaan eerst kijken of we de oorzaak kunnen achterhalen, dan krijg je oefeningen en tools aangeleerd om praktisch mee aan de slag te gaan thuis.

les onder begeleiding van Kynologisch gedrag therapeut.

Balans en coördinatie

Balanced dog

Oefeningen zijn goed voor je HOND! Het boost de hersenen, versterkt botten, spieren en pezen, laad ook het immuun systeem op. Helpt mee met gewichts management, verbeterd de conditie van de huid en verrijkt zintuigenen. Maar ook een leuke fun les voor alle honden die willen werken aan de binding met hun baas. En als revalidatie traject in te zetten dit i.s.m. dierenfysio, Dominique Frohoff of Inge Dierfysiotherapie.

Didy en ik werken beiden als gecertificeerd B&C instructeur door Sam Turner.

Speuren | mantrailen

Speuren met hond

Track and trail is een combinatie van speuren en mantrailing.

Bij het speuren werkt de hond zelfstandig een geurspoor uit. Ook worden er voorwerpen op het spoor gelegd die de hond leert “verwijzen” of apporteren. Wij gaan werken volgens de methode van SIFD, Wesley Visscher een specialist op het gebied van tracking en trailing.  Tijdens de lessen wordt naast het technisch speuren ook aandacht besteed aan het praktijkspeuren waarbij een spoorloper een spoor uitzet voor de hond. Je krijgt dus optimale begeleiding tijdens het uitlopen van het spoor.

Clickeren

Skipper hondentraining

Graag laat ik jou zien hoe honden kunnen leren d.m.v. de clicker. 

De clicker is een klein plastic doosje, met een metalen stripje. Door op het stripje te drukken komt er een ‘click’ geluid uit. Dit geluid, de click, wordt gebruikt om gewenst gedrag van de hond te markeren en aan te geven dat een beloning volgt. Als de click eenmaal waarde heeft gekregen voor de hond, zal hij zijn best gaan doen die click te verdienen.  De belangrijkste rol van de clicker is dus communicatie met je hond. Met de click vertel je de hond heel precies welk gedrag hem een beloning oplevert. Bijvoorbeeld met de clicker je hond leren zijn speelgoed op te ruimen of de mand/bench in gaan enz...

Wandelen zonder trekken

Wandelen met hond

Werken aan wandelen met een slappe lijn. Heb jij geen zin in een hele cursus maar wil je wel graag investeren, tools en adviezen ontvangen. Heb je geduld en humor dan raad ik je aan om je NU aan te melden! Bij deze training werk ik met het principe om je hond zelf na te laten denken, niet als eigenaar rukken of trekken. Positief met het welzijn van jullie beiden voorop. De training geef ik 1 op 1 incl. hand-out, maar kan ook in een workshop met meerdere combinaties gegeven worden.

Lezingen

 

Theorie basis

gedrag en lichaamstaal

(online tijdens Covid-19)

Puppy in Red Cushion

De basis informatie over lichaamstaal en hondengedrag. Wij geven jou theoretische kennis over de taal van jou hond en waarom hij/zij bepaald gedrag vertoont. Daarnaast info over puppy's socialisatie, rassen, en gedragingen als handen bijten.

 

Stel jezelf voor in een ruimte vol met mensen die allemaal een andere taal spreken. Veel van die mensen zeggen van alles, willen je aanraken, over je hoofd strelen, vast pakken enzz. En hoe voel jij je daaronder....? Dat is ongeveer het leven van een hond. Daarom: leer de taal van je hond. Jouw hond vertelt je heel veel met non-verbale communicatie, weg kijken, kwispelen, snuffelen, handen likken.....

 

Maar ook met zijn verbale communicatie als grommen en blaffen. Kalmerende en stress signalen kun je leren herkennen en zelf inzetten naar je eigen hond maar ook een willekeurige hond op straat. Zorg dat je er bij bent want het verbeterd de relatie met je hond. 

Jouw investering € 20,00 en een avond

Voor cursisten is dit een onderdeel van je cursus.

Theorie

angst en vuurwerk

(online tijdens Covid-19)

Rescue Puppy

Help jou Hond!

Deze avond leer je wat je vooral en wel en nog belangrijker NIET moet doen als je hond ANGST ervaart. Waar kan deze angst vandaan komen?

Waarom reageert elke hond anders bij angst ?

Welk gedrag of lichaamstaal laat een hond zien bij angst? 

 

Zorg dat jij weet wat te doen!

Jouw investering € 25,00 en een avond

 

cursisten; 2 lessen van je gehoorzaamheid cursus

Gedrag therapie

omdat je hond het waard is...

Als jij denkt jouw hond een slechte gewoonte heeft, bent je zeker niet alleen. Wat voor de een een probleem is hoeft dat voor een ander niet te zijn. De vraag die ook gesteld moet worden is, of het voor de hond een probleem is. Denk aan staart- of schaduwjagen, verlatingsangst, de postbode weg blaffen, angst voor een object enzz. Wij kunnen de juiste adviezen en tools aanrijken om dit beheersbaar te houden.

Als jouw hond probleemgedrag vertoont, is het belangrijk om zo snel mogelijk deskundige hulp in te schakelen. Dit gedrag stopt namelijk nooit vanzelf, de kans is groot dat het alleen nog maar erger wordt. Goedbedoelde adviezen van vrienden en familie leveren vaak geen verbetering op. Dat komt doordat ieder probleem vraagt om een andere aanpak en advies op maat.

 De oplossing moet door een professional worden aangedragen die zich heeft verdiept in hondengedrag door een gedegen opleiding te volgen en aan nascholing doet. Tijdens het consult, welke soms tot wel anderhalf uur kan duren, probeer ik erachter te komen waarom jou hond dat gedrag vertoont, waar zijn angst vandaan komt of wat de context is waarin het gedrag vertoont word.

 

Met alle verzamelde informatie ga ik thuis een uitgebreid verslag voor jullie -op maat- maken. Houd er wel rekening mee dat jij als eigenaar ook zult moeten investeren in tijd en training het word vaak een kort (of langer durend) intensief traject wat je in gaat maar het werpt zeker zijn vruchten af.